Search
Close this search box.

Ontdek de top 9 American Express Platinum voordelen

american express platinum voordelen nederland

Table of Contents

De American Express Platinum Card biedt een indrukwekkend aantal voordelen die het leven van de frequente reiziger een stuk aangenamer kan maken. Van onbeperkte toegang tot meer dan 1.300 lounges tot uitgebreide verzekeringen, de AMEX Platinum Card voegt een hoop extra waarde toe aan elke uitgave en reiservaring. Hier zijn de 9 belangrijkste American Express Platinum voordelen die je niet wilt missen.

9 voordelen van de American Express Platinum Card

De American Express Card biedt een breed scala aan voordelen die reizen en uitgaven aanzienlijk verbeteren. Van loungetoegang en snelle beveiliging op Schiphol tot verzekeringen en gratis upgrades, deze kaart kan veel waarde aan je leven toevoegen.

Gratis onbeperkte loungetoegang wereldwijd

Een van de meest gewaardeerde voordelen van de AMEX Platinum Card is de gratis onbeperkte loungetoegang wereldwijd. Met deze kaart heb je toegang tot meer dan 1300 luchthavenlounges. Dit omvat de Centurion Lounges, Delta Sky Clubs, Priority Pass Lounges, Plaza Premium Lounges en Airspace Lounges. Deze luchthavenlounges bieden een comfortabele en luxe omgeving met onder andere gratis eten en drinken, Wi-Fi, werkruimtes en doucheruimtes, waardoor je wachttijd op de luchthaven een stuk aangenamer wordt.


Exclusieve Aanbieding: Vraag je AMEX Platinum Card Aan en Ontvang 12.000 Welkomstpunten!


Gratis Privium Card voor Schiphol

Kaarthouders van de American Express Platinum Card ontvangen een gratis Privium Card, waarmee ze snel door de beveiliging op Schiphol kunnen. Privium biedt toegang tot snelle beveiligingslanen, waardoor je kostbare tijd bespaart, vooral tijdens piekuren. Daarnaast geeft de Privium Card toegang tot exclusieve lounges op Schiphol en biedt het voordelen zoals business class check-in bij de meeste luchtvaartmaatschappijen, priority boarding en toegang tot Privium Excellence Parking. Privium maakt reizen soepeler en efficiënter, wat de Privium Card tot een van de meest geloofde American Express Platinum voordelen maakt.

Gratis ontbijt- of lunchbox op Schiphol

Bij elke vlucht vanaf Schiphol biedt de AMEX Platinum Card een gratis ontbijt- of lunchbox. Deze ‘Loungebox On the go’ kun je bij iedere Grab&Fly Store ophalen en zorgt ervoor dat je goed gevoed aan je reis begint, zonder extra kosten. Het is een klein maar gewaardeerd gebaar dat het verschil kan maken, vooral tijdens vroege vluchten of lange reisdagen. De ontbijt- of lunchbox is samengesteld met gezonde en voedzame opties, waaronder een sandwich, yoghurt of salade, een stuk fruit en een warme drank.

Jaarlijks €300 dinertegoed

Met de American Express Platinum Card krijg je jaarlijks een dinertegoed van €300, te besteden in door AMEX geselecteerde restaurants. Het is een van de voordelen van de AMEX Platinum Card die kaarthouders de mogelijkheid biedt om te genieten van culinaire hoogstandjes zonder zich zorgen te maken over de kosten. Het dinertegoed kan worden gebruikt voor zowel privé- als zakelijke maaltijden, waardoor elke gelegenheid bijzonder wordt. Van dit dinertegoed kan €150 in Nederland, en €150 in het buitenland worden besteedt.

Uitgebreide reis-, annulerings- en autohuurverzekeringen

Een van de belangrijkste American Express Platinum voordelen is de uitgebreide verzekeringsdekking. De AMEX Platinum credit card biedt uitgebreide reis-, annulerings- en autohuurverzekeringen. Deze dekking zorgt voor gemoedsrust tijdens het reizen, wetende dat je beschermd bent tegen onvoorziene gebeurtenissen zoals reisannuleringen, medische noodsituaties en schade aan huurauto’s. De AMEX Platinum verzekering biedt ook dekking voor verloren of vertraagde bagage, wat een extra laag bescherming en zekerheid biedt.

Gratis upgrades bij hotels en autoverhuurders

Kaarthouders van de AMEX Platinum Card profiteren van gratis upgrades bij geselecteerde hotels, en autoverhuurbedrijven. Dit betekent meer luxe en comfort zonder extra kosten. Of je nu geniet van een suite-upgrade in een vijfsterrenhotel of een premium huurauto, deze American Express Platinum voordelen maken je reiservaring nog specialer. Door samenwerkingen met toonaangevende hotelketens zoals Hilton en Marriott, maar ook met autoverhuurders krijgen Nederlandse AMEX Platinum kaarthouders toegang tot exclusieve aanbiedingen en premium diensten, wat bijdraagt aan een eersteklas reiservaring.

Punten sparen voor vluchten, upgrades, hotels en ervaringen

Elke uitgave met de AMEX Platinum Card levert punten op die ingewisseld kunnen worden voor vluchten, hotelovernachtingen, upgrades en andere unieke ervaringen. Dit spaarprogramma maakt het mogelijk om extra waarde te halen uit je dagelijkse uitgaven, waardoor je sneller kunt genieten van nieuwe reisavonturen en luxe ervaringen. De gespaarde punten kunnen worden gebruikt bij een breed scala aan partners, wat flexibiliteit en keuzevrijheid biedt bij het inwisselen van je punten voor waardevolle beloningen.

Voorrang bij evenementen

Een van de andere American Express Platinum voordelen is dat je voorrang krijgt bij evenementen, zoals concerten, sportwedstrijden en exclusieve shows. Dit betekent dat je als eerste tickets kunt bemachtigen voor populaire evenementen, waardoor je niets hoeft te missen. De kaart biedt toegang tot pre-sales en exclusieve evenementen, wat zorgt voor een VIP-ervaring bij diverse culturele en entertainmentactiviteiten.

Korting op het boeken van hotels en vluchten

Een ander belangrijk voordeel van de American Express Platinum Card is de korting op het boeken van hotels en vluchten. Kaarthouders kunnen profiteren van exclusieve aanbiedingen en lagere tarieven bij geselecteerde reispartners door te boeken via het speciale American Express boekingsplatform. Deze kortingen maken luxe reizen toegankelijker en betaalbaarder, waardoor je meer kunt genieten voor minder.

Exclusieve Aanbieding: Ontvang 12.000 Welkomstpunten!
Vraag nu de American Express Platinum Card aan via onze speciale link en ontvang 12.000 welkomstpunten wanneer je binnen 3 maanden na goedkeuring €4.000 besteedt. Met deze punten kun je al een vliegticket boeken of upgraden naar business class! Profiteer direct—vraag vandaag nog je AMEX Platinum Card aan en geniet van de vele voordelen.

Frequently Asked Questions (FAQs)

Is een American Express Platinum Card het waard?

Ja, de American Express Platinum Card is het waard omdat het voordelen biedt zoals onbeperkte loungetoegang, gratis Privium op Schiphol, uitgebreide verzekeringen, gratis upgrades, en een jaarlijks €300 dinertegoed. Deze voordelen kunnen de kosten van de AMEX kaart ruimschoots compenseren en zorgen voor een luxe en zorgeloze reiservaring.

Biedt American Express Platinum meer voordelen dan de AMEX Gold Card?

Ja, de American Express Platinum Card biedt aanzienlijk meer voordelen dan de American Express Gold Card. Dit omvat onder andere onbeperkte loungetoegang wereldwijd, een gratis Privium Card voor Schiphol, uitgebreidere verzekeringen en meer waardevolle puntenprogramma’s. De Platinum Card is ideaal voor mensen die vaak reizen en luxe voorzieningen waarderen.

Zijn de American Express Platinum voordelen beter dan AMEX Flying Blue Platinum?

Ja, de American Express Platinum voordelen zijn over het algemeen beter dan de voordelen van de AMEX Flying Blue Platinum. Het verschil tussen AMEX Platinum en Flying Blue Platinum is erg groot. De Platinum Card biedt loungetoegang, een gratis Privium Card, en uitgebreidere verzekeringen.

Wat zijn de voordelen van een creditcard?

Een creditcard biedt verschillende voordelen zoals gemakkelijke en veilige betalingen, uitgestelde betalingen, wereldwijde acceptatie, en vaak diverse extra’s zoals reisverzekeringen, aankoopbescherming en beloningsprogramma’s. Creditcards kunnen ook helpen bij het opbouwen van kredietgeschiedenis en financiële flexibiliteit bieden.

Hoeveel zijn de American Express Platinum voordelen waard?

De American Express Platinum voordelen zijn €2.990 per jaar waard. De luchthavenloungetoegang is €910, snelle grenspassage met Privium €485, dinertegoed €300, hotelvoordelen €650, verzekeringen €500, Membership Rewards €85 en de Loungebox On the go €60 waard.

Written by Matt Timmermans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exclusieve Aanbieding: Ontvang 12.000 Welkomstpunten!
Vraag nu de American Express Platinum Card aan via onze speciale link en ontvang 12.000 welkomstpunten wanneer je binnen 3 maanden na goedkeuring €4.000 besteedt. Met deze punten kun je al een vliegticket boeken of upgraden naar business class! Profiteer direct—vraag vandaag nog je AMEX Platinum Card aan en geniet van de vele voordelen.